ANTREPRENORII CARE AU UN P.F.A. VOR RĂSPUNDE CU BUNURILE PROPRII PENTRU DATORIILE PF.A.-ULUI LA ANAF
Conform art. 1, pct. 8 din Legea cu nr. 295/2020, care va intra în vigoare de joi, 24 decembrie 2020:
„Persoana fizică care desfăşoară o profesie liberală sau exercită o activitate economică în mod independent într-una din formele prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, răspunde pentru obligaţiile fiscale datorate ca urmare a exercitării profesiei sau activităţii cu bunurile din patrimoniul de afectaţiune. Dacă acestea nu sunt suficiente pentru recuperarea creanţelor fiscale, pot fi urmărite şi celelalte bunuri ale debitorului”
Prin urmare, dacă P.F.A.-ul are datorii la organul fiscal, acesta se va îndrepta în principal asupra bunurilor din patrimoniul P.F.A.-ului pentru îndestularea creanței, iar în subsidiar, dacă bunurile P.F.A.-ului nu sunt suficiente, atunci pot fi valorificate și bunurile persoanei fizice.
Sunteți în căutarea unui avocat specializat în drept comercial și drept fiscal care să vă consulte în problemele delicate privind controlul organelor fiscale? Avocații specializați de la SAUCĂ & PARTNERS au în portofoliul lor zeci de litigii câștigate împotriva ANAF-ului. Nu ezitați să-i contactați!