Contestația la executare silită este o modalitate prin care se obține anularea oricărui act de executare silită de către persoanele interesate sau vătămate prin executare. După începerea executării silite, persoanele interesate sau vătămate pot solicita pe calea contestației la executare silită și anularea încheierii prin care s-a admis cererea de încuviințare a executării silite dacă nu au fost îndeplinite condițiile legale
Care sunt condițiile în care contestația la executare împotriva unui titlu executoriu este admisă?
În cazul în care contestația la executare silită se face împotriva unui titlu executoriu se pot invoca motive de fapt sau de drept privitoare la fondul dreptului cuprins în titlul executoriu, numai dacă legea nu prevede în legătură cu acel titlu executoriu o cale pentru desființarea lui.
Ce faci când ești executat silit? Unde se poate depune contestația la executare silită?
Locul unde poate fi depusă diferă în funcție de ce anume contestația. De exemplu, contestația la executare silită privind lămurirea înţelesului, întinderii sau aplicării titlului executoriu se introduce la instanţa care a pronunţat hotărârea ce se execută. În cazul în care contestația dvs. vizează un titlu executoriu ce nu emană de la un organ de jurisdicţie, competenţa de soluţionare aparţine instanţei de executare.
Poți suspenda contestația la executare?
Da, se poate suspenda executarea silită, însă cu darea unei cauțiuni. Suspendarea executării silite poate fi cerută odată cu contestația la executare silită sau prin cerere separată.
Ai nevoie de ajutor cu privire la contestarea unui titlu executor?
Un avocat specializat pe această ramură din cadrul casei de avocatură SAUCĂ&PARTNERS va poate oferi cele mai bune sfaturi si consultanta juridica pentru a finaliza procesul cu succes.