Până în anul 2021 din punct de vedere legal veniturile obținute din indemnizație de creșterii copil cu handicap nu puteau fi executate silit, conform Ordonanței de Urgență nr. 111/2010. Însă, în 07.05.2021 Curtea Constituțională a declarat faptul că aceste dispoziții sunt neconstituționale, astfel că indemnizația lunară pentru creșterea copilului trebuie să poată fi urmărită și supusă executării silite.
Datorită acestor noi modificări legislative nu se poate contesta în instanță pentru a obține nulitatea absolută a executării silite, ci doar restrângerea executării, adică diminuarea popririi raportat la veniturile câștigate ( indemnizația pentru creștere copil).
Această contestație se depune la instanța de judecată, Judecătoria de la domiciliul debitorului.
Costurile pentru un astfel de proces constau în 1000 lei taxă judiciară la instanță, taxă pentru suspendare executare care se calculează în funcție de debitul total Aceste cheltuieli vor fi recuperate, doar dacă contestația este admisă.
Un astfel de proces durează în medie de 6 luni în prima instanță, însă putem să obținem maxim restrângerea executării.
O altă variantă ar fi să vă ajutăm să redactați o adresă cu un angajament de plată pentru executor și creditorul actual în care să propunem o schemă eșalonată de plată lunar.
Prin angajament cerem si suspendarea executării și a penalităților, dobânzilor.
În cadrul cabinetului de avocatură SAUCĂ&PARTNERS, veți găsi un avocat bun care vă poate oferi cele mai bune soluții juridice pe această ramură.
Contact:
0756 348 899, info@sauca.ro