Pentru persoanele aflate in altă țară, procedura de desfacere a casatoriei se poate face doar în fața instanței de judecată.
Astfel, puteți divorța prin acord comun, din culpa exclusiva a unuia dintre soti, la cererea unui sot dupa o separare de mai mult de doi ani si la cererea unuia dintre soti a carui stare de sanatate face imposibila continuarea casatoriei.
În procesele de divorț, prezența părților în proces este obligatorie. Însă, dacă te afli în străinătate și vei avea procură notarială de reprezentare nu este necesar să te prezinți. Avocatul care te va reprezenta în fața instanței de judecată te va informa cu privire la tot procesul de divorț și tot ce se va întâmpla pe parcursul acestuia.
Unde se va depune cererea de divorț?
Potrivit articolului 914 din Codul de Procedura Civila, daca ambii soti nu mai locuiesc in tara, partile pot conveni sa introduca cererea la orice judecatorie din Romania.
Care sunt avantajele introducerii cererii de divorț în România?
- Proces simplu si rapid;
- Proces ce implica costuri reduse;
Important de precizat și menționat este că dacă aveți calitatea de reclamant și avocatul va introduce cererea de desfacere a căsătoriei, trebuie să faceți dovada resedintei in strainatate.
Pe langă această dovadă a reședinței în străinătate, avocatul vă poate reprezenta doar dacă îl veți mandata în acest sens. Astfel, este necesar a fi întocmită o procură notarială desi sunteți reprezentat de avocat.
Dacă dorești mai multe informații cu privire la cum poți divorta în străinătate, un avocat specializat din cadrul echipei Saucă&Partners, te poate ajuta cu cele mai bune sfaturi și îți poate oferi asistență și reprezentare în inițierea unui demers juridic pe rolul instanțelor judecătorești.