Pot deveni proprietar dacă plătesc impozitul în mod constant?
Din punct de vedere legal, prin plata impozitului NU ți se poate conferi în mod automat dreptul de proprietate asupra unui bun.
Acest lucru deoarece, impozitul reprezintă o obligație fiscală pe care o persoană sau o entitate o are față de stat, iar plata impozitului este necesară pentru a fi în conformitate cu legislația fiscală.
Dreptul de proprietate asupra unui bun poate fi dobândit în una din formele prevăzute de lege:
- Convenție
- Testament
- Moștenire legală
- Accesiune
- Uzucapiune
- Ocupațiune
- Tradițiune
- Hotărâre judecătorească
Plata impozitului reprezintă doar o condiție sau un element important de luat în considerare, însă nu este sufientă pentru a dobândi dreptul de proprietate.
În concluzie, plata impozitelor este o obligație fiscală, iar dreptul de proprietate asupra unui bun poate fi dobândit în conformitate cu legislația civilă națională.
Inclusiv, în urma decesului unui soț, soțul supraviețuitor trebuie să urmeze procedura legală și anume să solicite deschiderea procedurii de succesiune la notarul public a cărui activitate aparține de circumscripția judecătoriei unde persoana decedată a avut ultimul domiciliu.
Aceasta este modalitatea legală prin care soțul supraviețuitoare va dobândi proprietatea imobilului în cauză.
În ceea ce privește posesia și în acest caz , plata impozitului în numele soțului decedat poate constitui maxim un avantaj ( un început de dovadă) , întrucât dobândirea posesiei efective se poate realiza doar prin modurile prevăzute de lege.
Concluzii:
- Te putem ajuta cu consultanță juridică de specialitate cu privire situația ta particulară pentru a vedea dacă îndeplinești sau condițiile prevăzute de lege pentru dobandi proprietatea prin modurile prevăzute de lege;
- De asemenea, ne ocupăm pentru tine cu profesionalism de tot ce presupune întreaga procedură;
- Ne luăm angajamentul finalizării proiectului solicitat de client într-un termen optim în raport cu rezultatul dorit;
- Ne poți contacta pentru mai multe detalii la nr. de telefon: 0756.348.899 sau la adresa de e-mail: info@sauca.ro.