Etapele necesare deschiderii unei societăți comerciale cu răspundere limitată
Societatea comercială cu răspundere limitată presupune mai multe etape în vederea înființării acesteia și anume:
Etapa nr. 1: Consultanță prealabilă
Echipa noastră de avocați oferă servicii legale cu privire la înființarea S.R.L. , cu privire la alegerea codului CAEN din activitatea principală, precum și cu privire la alegerea codurilor CAEN din activitatea secundară.
Etapa nr. 2: Obținerea rezervării de denumire
Primul este acela de a obține o rezervare de denumire pentru a putea începe demersurile necesare în vederea înființării societății comerciale cu răspundere limitată. În vederea obținerii rezervării de denumire, veți avea nevoie de mai multe variante privind denumirile societății care se va înființa. Facem precizarea că rezervarea de denumire este valabilă timp de o lună de zile de la momentul la care aceasta este solicitată de la Registrul Comerțului.
Etapa nr. 3: Redactarea actelor necesare în vederea înființării S.R.L.
În primul rând, trebuie să aveți o adresă unde să fie stabilit sediul social al societății dvs. Societatea are nevoie de un sediu social care va fi menționat în toate actele care se vor redacta și se vor depune la Registrul Comerțului. Sediul social se poate stabili la proprietatea dvs. sau se poate face un contract de comodat, de inchiriere care va permite societății să desfășurarea de activități economice.
Sediul social al societății se poate stabili și la sediul cabinetului de avocatură, întrucât legislația permite găzduirea sediului social al societăților la cabinetul de avocatură. Avocații specializați pe ramura de drept societar vă vor ajuta cu întocmirea docmentelor necesare.
Ulteior, după ce aveți stabilit sediul social al societății dvs. , se vor întocmi toate documentele necesare în vederea înființării societății. Astfel, se vor întocmi o serie de documente care vor fi depuse la Registrul Comerțului.
Important de precizat este că obiectul principal de activitate va fi ales în funcție de actitivitatea pe care o desfășurați. Doar acest cod CAEN va apărea pe certificatul de înregistrare al societății. Pe lângă codul CAEN principal, societatea poate alege mai multe coduri CAEN în activitatea secundară pe care le va desfășura. Acestea vor fi menționate în activitatea secundară, respectiv vor fi stipulate în cadrul actului constitutiv al societății. Conform modificărilor legislative, aceste coduri CAEN din activitatea secundară trebuie să fie autorizate conform declarației pe propria răspundere. Această declarație pe propria răspundere se va depunere la Registrul Comerțului odată cu documentele necesare înființării societății.
Avocații specializați din cadrul cabinetului de avocatură Saucă&Partners se ocupă de toate documentele necesare în vederea depunerii, dar și ridicării documentelor finale la Registrul Comerțului pentru societatea dvs.
Etapa nr. 3: Colaborarea cu o firmă de contabilitate
Odată înființată societatea este necesar să aveți o firmă de contabilitate care se va ocupa de toate documentele contabile. Un S.R.L. este obligatoriu să aibă un contabil care să se ocupe de toate documentele necesare.
Etapa nr. 4: Obținerea certificatului fiscal+SPV
Etapa nr. 5: Obținerea autorizațiilor necesare în vederea desfășurării activității
Câteva informații necesar a fi știute despre regimul fiscal al societății dvs.
De la momentul înființării societății, societatea este microintreprindere. Societatea păstrează acest statut de microintreprindere dacă sunt îndeplinite următoarele condiții:
- În termen de 30 zile de la data înființării societății trebuie să existe un salariat cu normă întreagă
Prin salariat, se înțelege persoana angajată cu contract individual de muncă cu normă întreagă, potrivit Legii nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Condiția se consideră îndeplinită și în cazul microîntreprinderilor care:
• au persoane angajate cu contract individual de muncă cu timp parțial dacă fracțiunile de normă prevăzute în acestea, însumate, reprezintă echivalentul unei norme întregi;
• au încheiate contracte de administrare sau mandat, potrivit legii, în cazul în care remunerația acestora este cel puțin la nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.
- S-au realizat venituri care nu au depăşit echivalentul în lei a 500.000 euro
- Este asociat și deține peste 25 % din valoarea/numărul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot doar într-o singură societate. Dacă sunteti asociat care deține peste 25 % din valoarea/numărul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot la mai multe microîntreprinderi trebuie să decideți care din societăți trec la plata impozitului pe profit și ce societate rămâne microîntreprindere ( doar una singură poate microintreprindere)
Echipa noastră de avocați specializati in dreptul societar îți stă la dispoziție.
Trimite-te un email : info@sauca.ro si iti vom raspunde imediat.
Ne poti suna la telefon :0756348899 si te vom ajuta cu pasii necesari.