Chiar dacă pare greu ca un cetățean român aflat în străinătate să divorțeze, însă singura posibilitate de a divorța este pe calea instanței de judecată.
Unde va fi depusă cererea de divorț ?
Potrivit art. 914 din Codul de procedură civilă, dacă niciunul dintre soți nu are reședința în România, deci locuiesc în străinătate, cererea de divorț și celelalte acte enumerate pot fi depuse prin acordul acestora la orice judecătorie de pe teritoriul României.
În cazul în care nu există un acord între soți cu privire la instanța competentă să judece divorțul, atunci singura instanță la care se poate introduce divorțul este Judectoria Sectorului 5 din București.
Care este condiția necesar de a fi îndeplinită în cazul în care nu doriți să vă prezentați?
Dacă nu doriți să vă prezentați, condiția necesar de a fi îndeplinită este de a întocmi procura notarială pentru ca avocatul dvs. să vă poată reprezenta în procesele de divorț.
Facem mențiunea că în procesele de divorț este necesară prezența părților la termenul de judecată. Chiar dacă avocatul dvs. vă poate reprezenta doar cu împuternicire avocațială, în acest caz este necesară și o procură notarială.
La nivelul legislației europene există un act normativ obligatoriu pentru statele membre și care conține anumite prevederi referitoare la divorț.
Un avocat specializat din cadrul casei de avocatură SAUCĂ&PARTNERS vă poate da cele mai bune sfaturi cu privire la soluționarea procesului cu succes.