Contestația privind cererea de deschidere a procedurii insolvenței
Ce facem atunci când suntem citați cu o cerere de deschidere a procedurii insolvenței?
Atunci când aveți formulată împotriva societății dvs. o cerere de deschidere a procedurii insovenței, puteți formula o contestație împotriva deschiderii acesteia. Acea contestație se face în termen de 10 zile de la comunicarea cererii de deschidere a procedurii.
Când semnifică de fapt procedura insolvenței unei societăți?
Legea nr. 85/2014 redă în cadrul articolului 5 pct. 29:
“Insolvența este acea stare a patrimoniului debitorului care se caracterizează prin insuficiența fondurilor bănești disponibile pentru plata datoriilor certe, lichide şi exigibile”
Prin urmare, dacă există motive întemeiate pentru a atesta că nu există motive întemeiate pentru a se deschide procedura insolvenței, societatea debitoare va face dovada că încasează sume și astfel că are capacitatea de a plăti.
Un alt capăt de cerere care se poate cere în cadrul contestației este acela privind solicitarea privind obligarea creditorului să plătească o cauțiune, cauțiunea putând fi de cel mult 10 % din valoarea creanței. Această cauțiune se poate cere în temeiul art. 72 alin. ( 1) din Legea insolvenței. Cauţiunea va fi consemnată în termen de 5 zile de la comunicarea măsurii, sub sancţiunea respingerii cererii de deschidere a procedurii.
Un aspect foarte important este dat de faptul că dacă se va da hotărârea care va stabili că societatea debitoare nu se află în stare de insolvență, suma de bani privind cauțiunea va putea fi folosită pentru a acoperi pagubele întrucât cererea de deschidere a procedurii insolvenței.
Echipa noastră de avocați specializati îți stă la dispoziție.
Trimite-te un email : info@sauca.ro si iti vom raspunde imediat.
Ne poti suna la telefon: 0756348899 si te vom ajuta cu pasii necesari.