Atunci cand nu mai puteti achita datoriile la scadenta si doriti sa nu mai acumuleze majorari si dobanzi , va recomandam sa depuneti de buna voie cerere de deschidere a insolventei.
Cererea de insolventa nu inseamna incetarea activitatii scocietatii, ci doar incercarea de redresare a societatii.
Cine judeca cererile de insolventa?
- Tribunalul din circumscripția caruia debitorul și-a avut sediul cu cel puțin 6 luni anterior datei sesizării instanței
Pentru a introduce o cerere voluntară de deschidere a procedurii, este necesar ca datoria să fie certă, lichidă și exigibilă:
- În concordanță cu prevederile art. 5 pct. 20 din Legea nr. 85 / 2014, datoria este certă, rezultă în mod expres din documentele (facturi, decizie de impunere)
- În concordanță cu prevederile art. 5 pct. 20 din Legea nr. 85 / 2014 creanța este lichidă, cuantumul fiind expres precizat in documentele înregistrate în contabilitatea societății.
- În concordanță cu prevederile art. 5 pct. 20 din Legea nr. 85 / 2014 creanța este exigibilă, obligația subscrisei debitoare fiind ajunsă la scadență, termenul scadenței fiind depășit la acest moment cu peste 60 de zile.
În acest sens apreciem că judecătorul sindic va cerceta și constata existența următoarelor elemente care constituie în condiții de sine qua non a admiterii cererii :
- calitatea de profesionist a subscrisei susceptibil de a fi subiect al procedurii;
- existența datoriilor subscrisei peste valoarea prag de 50.000 lei;
- inexistența / insuficiența fondurilor bănești pentru acoperirea acestora;
- trecerea unui termen de 60 de zile de la îndeplinirea scadenței.
Va stam la dispozitie pentru mai multe detalii, un avocat bun in insolventa vă va acorda consultanta juridica .
Avem o experienta de 17 ani si am asistat un numar mare de societati in procedura insolventei.