Ce se întâmplă dacă vă aflați în situația în care doriți să construiți pe terenul unei alte persoane până la momentul achiționării terenului în calitate de firmă sau de persoană fizică?
Vă aducem în vedere faptul că în acest caz aveți dreptul prevăzut de lege la instituirea unui drept de superficie.
Întinderea și exercitarea dreptului de superficie, precum și efectele încetării acestui drept sunt prevăzute în Codul Civil și reprezintă reguli care se aplică cu caracter general, dacă prin convenția părților nu este reglementat distinct.
Convenția părților reprezintă contractul de superficie și anume contractul prin care proprietarul terenului ( persoana care este în momentul actual proprietar) îi permite altei persoane ( dumneavoastră) să construiască pe terenul său.
Astfel, propietarul terenului înțelege faptul că NU va deveni și proprietar al construcției. Contractul se încheie în formă autentică la notar (sub sanctiunea nulității absolute) și este supus obligatoriu publicității imobiliare în cartea funciară.
Programează o o consultație juridică la sediul cabinetului nostru din Timișoara, Str. Eugeniu de Savoya, nr. 1, et. 2, SAD 7, jud. Timiș sau online telefonic/videoconferință pentru a-ți oferi mai multe detalii cu privire la acest aspect la nr. de telefon +40756.348.899 sau pe e-mail la info@sauca.ro.