Detașarea transnațională trebuie să fie acceptată de salariat prin act adițional la contractul individual de muncă, acesta înregistrându-se în Revisal, conform art. 3, alin. (2), lit. m) din Hotărârea Guvernului nr. 905/2017 privind registrul general de evidență al salariaților.
Astfel, important de menționat și de reținut faptul că delegarea salariaților în România se poate face unilateral pe 60 zile, detașarea transnațională (trimiterea salariaților în străinătate) nu se poate face unilateral, fiind obligatorie încheierea unui act adițional de detașare transnațională, conform art. 18 din Codul Muncii.
Din 2023, Inspecția Muncii este autorizată să efectueze controale cu privire la starea de detașare transnațională a salariaților, dacă s-a încheiat act adițional, dacă a fost înregistrat în Revisal, dacă salariatul și-a primit drepturile etc.
În cadrul echipei noastre, veți găsi un avocat specializat pe aceasta ramură de drept, care vă poate ajuta cu consultanță juridică particularizată în funcție de speța dumneavoastră, precum și cu întocmirea actelor anterior menționate.
Contact us:
0756.348.899, info@sauca.ro