Din punct de vedere legal, în legislația noastră contractul individual de muncă poate îmbrăca diferite forme, acestea fiind reglementate de Codul muncii, printre care se regăsește și contractul de muncă temporară, ce reprezintă un contract individual de muncă încheiat în scris de către un agent de muncă temporară şi salariatul temporar pe perioada unei misiuni.
Astfel, observăm faptul că legea prevede încheierea a două contracte:
- un contract încheiat între salariatul temporar şi agentul de muncă temporară, contractul de muncă temporară, situatie in care misiunea nu poate sa aiba mai mult de 36 luni.
- un contract încheiat între agentul de muncă temporară şi utilizator, contractul de punere la dispoziţie.
Potrivit art. 90 alin (2) din Legea nr. 53/2003 ( Codul Muncii) contractul de muncă temporară este un contract individual de muncă ce se încheie în scris între salariatul temporar şi agentul de muncă temporară pe durata unei misiuni ce nu poate avea un termen mai mare de 24 de luni. Această durată poate fi prelungită pe perioade succesive, care împreună cu perioada iniţială să nu depăşească 36 de luni.
Pentru a putea prelungi durata unei misiuni de muncă temporară, trebuie îndeplinite condiţiile prevăzute în contractul de muncă temporară sau într-un act adiţional la acest contract. Contractul de muncă temporară poate fi încheiat şi pentru mai multe misiuni, însă fără a depăşi termenul de 36 de luni și trebuie să cuprindă anumite elemente speciale socilitate de lege.
În cadrul cabinetului de avocatură SAUCĂ&PARTNERS, veți găsi un avocat bun care vă poate oferi cele mai bune soluții juridice pe această ramură.
Contact:
0756 348 899, info@sauca.ro