Este posibila majorarea capitalului social al societatii dumneavostra?
Da, este posibila majorarea capitalului social. Conform Legii nr.31/1990 este posibil sa majorati capitalul social. In principiu, capitalul social al societatii este de minim 100 lei. Nu exista insa o limita maxima a capitalului social.
Capitalul social al societatii poate fi majorat oricand, insa este necesar ca aceasta majorare sa fie inregistrata la Registrul Comertului pentru a fi valabila.
In functie de tipul majorarii capitalului social, procedura este mai putin sau mai mult complicata. Astfel, este mai bine sa apelati la un avocat specializat pe aceasta ramura pentru a va oferi cele mai bune sfaturi si in vederea finalizarii procedurii cu succes.
Cum se face majorarea capitatulului social?
Astfel, în funcție de natura sa, majorarea capitalului social poate fi de două tipuri:
- Majorare capital social prin aport in numerar
- Majorare capital social prin aport in natura
- Majorarea capitalului social prin aportul in numerar este atunci când asociatul/asociații firmei doresc să mărească suma capitalului social existent prin depunerea de numerar în contul societății, sau atunci când se dorește cooptarea în firmă a unui asociat nou, este necesară depunerea unei mențiuni de majorare a capitalului social la Registrul Comerțului.
- Majorarea capitalului social prin aportul in natura este atunci când asociatul/asociații firmei hotărăsc transferul dreptului de proprietate asupra unui bun, de la persoana fizică a asociatului, către societate, sau atunci când este cooptat un nou asociat, a cărui contribuție la capitalul social se face prin transferul dreptului de proprietate asupra unui bun.
Cat dureaza majorarea capitalului social?
Procedura de majorare a capitalului social dureaza in functie de tipul majorarii ales, de numarul de asociati. Astfel, durata procedurii este de aproximativ 5-6 zile.
Exista beneficii la majorarea capitalului social?
Majorarea capitalului social este benefică dacă ne gândim la modalitățile în care acest aport poate fi utilizat.
Sumele de bani ce reprezintă aportul la constituirea sau majorarea capitalului social pot fi utilizate în activitatea de zi cu zi a întreprinderii, pentru achiziția de bunuri sau servicii, pentru plata salariilor a taxelor și impozitelor.
Pentru mai multe informatii privind aceasta procedura a majorarii capitalului social, un avocat specializat din cadrul casei noastre de avocatura va poate ajuta si oferi cele mai bune sfaturi privind finalizarea cu succes.