RAMBURSARE ANTICIPATĂ A CREDITULUI, URMATĂ DE ACȚIUNE ÎN CONSTATAREA NULITĂŢII ABSOLUTE A UNOR CLAUZE DIN CONTRACTUL DE CREDIT
Conform ultimei Decizii date în Recurs în Interesul Legii( R.I.L.), Înalta Curte de Casație și Justiție(Î.C.C.J.) a decis că faptul că în cuprinsul art. 6 şi art. 7 din Legea nr. 193/2000 legiuitorul a reglementat efectele constatării caracterului abuziv al clauzelor contractuale, fie în sensul derulării în continuare a contractelor după anularea parţială a acestora, fie în sensul rezilierii, cu posibilitatea stabilirii răspunderii în forma daunelor-interese, nu poate fi considerat a semnifica inaplicabilitatea dispoziţiilor Legii nr. 193/2000 contractelor ce nu se mai află în executare, urmare rambursării anticipate.
Nu este relevantă, sub aspectul aplicării Legii nr. 193/2000, împrejurarea că la data formulării acţiunii în constatarea nulităţii absolute a unor clauze contractuale contractele încheiate cu banca încetaseră, ca urmare a rambursării anticipate a creditelor, deoarece, în raport cu efectele sancţiunii nulităţii absolute, caracterul abuziv al unor clauze poate fi invocat oricând, iar nu doar în privinţa unui contract în derulare.
Căutați un avocat specializat în domeniul clauzelor abuzive care să vă reprezinte interesele în fața instanțelor de judecată împotriva băncilor? Doriți să contestați anumite clauze în baza cărora ați plătit un comision de administrare?
Avocații specializați în clauze abuzive de la SAUCĂ & PARTNERS vă pot oferi cele mai bune soluții juridice pentru problemele dumneavoastră.