Daca vreti sa infiintati o firma mica, cea mai rapida si accesibila forma este PFA-ul sau Persoana Fizica Autorizata. Pentru a infiinta un PFA aveti nevoie de mai putine documente decat in cazul unei societati comerciale, iar daca vreti ca totul sa decurga foarte rapid, avocatii nostri va pot ajuta cu formalitatile necesare.
In Romania, PFA-urile pot fi infiintate atat de catre cetateni romani, cat si de cetateni straini, din tarile membre UE.
PFA-ul este forma care se potriveste cel mai bine persoanelor care doresc sa lucreze pe cont propriu . Spre deosebire de infiintarea unui SRL, la PFA va trebui sa dovediti ca aveti pregatirea necesara in acel domeniu. Astfel aveti nevoie de o serie de documente care vor atesta pregatirea dvs necesara
Astfel de documente pot fi: diploma de studii, certificat de calificare profesionala, orice fel de diplome eliberate de Ministerul Invatamantului, diplome obtinute in afara tarii etc.
In plus, asa cum mentionam mai sus marele avantaj este ca procedura de infiintare a unui PFA este mai simpla decat la un SRL. Nu sunt necesare atat de multe documente, iar procedura de infiintare este mai simpla decat ca in cazul infiintarii unui S.R.L.
Avocatul nostru va sta la dispozitie pentru a va explica pe larg care sunt avantajele de a infiinta un PFA, in comparatie cu un SRL.
La fel ca in cazului unui S.R.L. si in cazul PFA aveti nevoie de un sediu social. Printre conditiile de indeplinit in cazul infiintari unui PFA, se numara si stabilirea unui sediu social.
Important de precizat este faptul ca in cazul unui PFA nu este permisa gazduirea unui sediu social ca in cazul infiintarii unui S.R.L.
Atunci cand infiintati un PFA va trebui sa alegeti un cod CAEN potrivit cu activitatea pe care intentionati sa o desfasurati in continuare.
Pentru mai multe detalii referitoare la infiintarea unui PFA, un avocat specializat in cadrul casei noastre de avocatura va poate ajuta si consilia pentru a lua cele mai bune sfaturi.